"Wzmocnieni witaminami"
Z okazji Europejskiego Dnia Dobrego Jedzenia i Gotowania'' który przypada 8 listopada , uczniowie klasy 3b już w piątek 6.11.2020r.zorganizowali w klasie smaczny podwieczorek. Każdy przyniósł z domu coś pysznego, zdrowego i kolorowego. Na stole ,,królowały'' tylko najzdrowsze produkty: przygotowane do chrupania warzywa, dorodne owoce w tym banany , soczyste pomarańcze, mango, kiwi ale i swojskie jabłuszka, gruszki i winogrona. Hitem okazały się owocowe szaszłyki przygotowane przez mamę jednego z uczniów dla wszystkich dzieci w klasie. Uczniowie 3b przypomnieli sobie jak ważne jest właściwe odżywianie i dostarczanie organizmowi odpowiedniej ,,dawki zdrowia''. Hasło to wydaje się szczególnie ważne obecnie w dobie panującej na świecie pandemii. Wszyscy postanowili na przekór wirusom ,że się nie dadzą chorobie gdyż ochroni ich ,,witaminowa tarcza''.
Tak trzymać.
Lidia Mela